Kwiecień 2018. Jagnięcina – jednodniowe warsztaty kulinarne (brak miejsc)

Zimowa sesja warsztatowa

Jagnięcina pod ostrzem noża

Jagnięcina to bogactwo walorów smakowych, które doceni nawet najbardziej wymagające podniebienie. Nic zatem dziwnego, że podbija serca kucharzy na całym świecie. Z nami przyrządzisz je według tradycyjnych, regionalnych przepisów. Gratka dla prawdziwych smakoszy!

Uwaga!
Na ten kurs wszystkie miejsca
zostały wyprzedane!

 

Menu:

Przystawka:
Tatar z polędwicy jagnięcej z fermentowanym
groszkiem i majonezem rozmarynowym

Zupa:
Kwaśnica Izerska gotowana na żebrach i karku

Danie główne:
Udziec wolno-pieczony w niskiej temperaturze
szpikowany czosnkiem i rozmarynem na purée
z bobu i burakami w occie balsamicznym

Deser:
Śliwki węgierki karmelizowane miodem
pod chrupiącą kruszonką

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 12.00
25 kwietnia 2018 (środa)

Koniec: godz. 17.00
25 kwietnia 2018 (środa)