Luty 2018. Jagnięcina – warsztaty kulinarne w pakiecie dwudniowym (brak miejsc)

Zimowa sesja warsztatowa

Motyw przewodni - jagnięcina!

Delikatny smak, kuszący aromat… jagnięcina to crème de la crème najdelikatniejszych gatunków mięs. Dania z jagnięciny upodobali sobie również światowej klasy szefowie kuchni, którzy komponując je z odpowiednim sosem potrafią tworzyć najbardziej kreatywne, rozpływające się w ustach dania! Na warsztatach zapoznamy Cię z intrygującym sposobem przyrządzania jagnięciny, dzięki czemu pokochasz jej smak jeszcze bardziej!

Uwaga!
Na ten kurs wszystkie miejsca
zostały wyprzedane!

 

Pierwszy dzień – 23.02.2018 (piątek)

  • 15:00 – Przyjazd
  • 18:00 – Kolacja

Drugi dzień – 24.02.2018 (sobota)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 12:00 – Rozpoczęcie warsztatów o tematyce „Jagnięcina” (czas trwania: około 4-5 godzin z degustacją)
    • Przystawka: Tatar z polędwicy jagnięcej z fermentowanym groszkiem i majonezem rozmarynowym
    • Zupa: Kwaśnica Izerska gotowana na żebrach i karku
    • Danie główne: Udziec wolno-pieczony w niskiej temperaturze szpikowany czosnkiem i rozmarynem na purée z bobu i burakami w occie balsamicznym
    • Deser: Śliwki węgierki karmelizowane miodem pod chrupiącą kruszonką

Trzeci dzień – 25.02.2018 (niedziela)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 11:00 – Wyjazd

W pakiecie również:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 15:00
23 lutego 2018 (piątek)

Koniec: godz. 11:00
25 lutego 2018 (niedziela)