Listopad 2018. Kuchnia austriacka – warsztaty kulinarne w pakiecie dwudniowym.

Austriackie specjały

Z wizytą na austriackim dworze

Fascynuje Was blichtr cesarskiego dworu? A co powiecie na ucztę w stylu austriackiej szlachty? Zabawę w iście arystokratycznym stylu zaczniemy od Przysmaku Książęcego, który rozbudzi apetyt na flagowe danie Austrii – Sznycel wiedeński z cząstką cytryny oraz słodki Apfelstrudel w ramach deseru. Poobiedni spacer w otoczeniu górskich krajobrazów będzie idealnym dopełnieniem tej austriackiej przygody!

Pierwszy dzień – 9.11.2018 (piątek)

  • 15:00 – Przyjazd
  • 18:00 – Kolacja

Drugi dzień – 10.11.2018 (sobota)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 12:00 – Rozpoczęcie warsztatów o tematyce „Kuchnia austriacka” (czas trwania: około 4-5 godzin z degustacją)
    • Przystawka: Przysmak Książęcy (Keiseschmall)
    • Zupa: Tyrolskie klopsiki w rosole
    • Danie główne: Sznycel wiedeński z cząstką cytryny oraz purée ziemniaczane i sałata z winegretem
    • Deser: Apfelstrudel

Trzeci dzień – 11.11.2018 (niedziela)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 11:00 – Wyjazd

W pakiecie również:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 15:00
9 listopada 2018 (piątek)

Koniec: godz. 11:00
11 listopada 2018 (niedziela)