Luty 2018. Kuchnia niemiecka – warsztaty kulinarne w pakiecie dwudniowym.

Zimowa sesja warsztatowa

Poznaj niemiecką receptę na pyszny smak!

Zastanawiasz się na czym polega sekret niemieckiej niezawodności? A co powiesz na to, aby poznać ten kraj od kuchni? Razem weźmiemy pod lupę recepturę na niezawodny smak tradycyjnych potraw naszego zachodniego sąsiada! Na warsztatach kulinarnych o tematyce niemieckiej przyrządzimy dania takie jak Kartoflanka Berlińska czy Pieczeń wieprzowa z karkówki w sosie ze szpeclami. Gwarantujemy sycącą porcję zabawy!

Pierwszy dzień – 23.02.2018 (piątek)

  • 15:00 – Przyjazd
  • 18:00 – Kolacja

Drugi dzień – 24.02.2018 (sobota)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 12:00 – Rozpoczęcie warsztatów o tematyce „Kuchnia niemiecka” (czas trwania: około 4-5 godzin z degustacją)
    • Przystawka: Kartofelsalat
    • Zupa: Kartoflanka Berlińska
    • Danie główne: Pieczeń wieprzowa z karkówki w sosie ze szpeclami plus kapusta zasmażana na smalcu z jałowcem i orzechami włoskimi
    • Deser: Knedle ze śliwkami w sosie budyniowym

Trzeci dzień – 25.02.2018 (niedziela)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 11:00 – Wyjazd

W pakiecie również:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 15:00
23 lutego 2018 (piątek)

Koniec: godz. 11:00
25 lutego 2018 (niedziela)