Październik 2018. Kuchnia rosyjska – warsztaty kulinarne w pakiecie dwudniowym.

Jesienna sesja warsztatowa

Wyprawa do rosyjskiej kuchni

Tym razem będziemy eksplorować kuchnię naszego wschodniego sąsiada – Rosji! Kto jeszcze nie kosztował Śledzia pod pierzynką i Solianki mięsnej, ten musi koniecznie nadrobić zaległości! W roli głównej – słynny Boeuf Stroganow! A w ramach popołudniowego relaksu proponujemy wypoczynek w naszej aromatycznej Ruskiej Bani!

Pierwszy dzień – 12.10.2018 (piątek)

  • 15:00 – Przyjazd
  • 18:00 – Kolacja

Drugi dzień – 13.10.2018 (sobota)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 12:00 – Rozpoczęcie warsztatów o tematyce „Jagnięcina” (czas trwania: około 4-5 godzin z degustacją)
    • Przystawka: Śledź pod pierzynką
    • Zupa: Solianka mięsna
    • Danie główne: Boeuf Stroganow
    • Deser: Jabłko pieczone z miodem i bakaliami

Trzeci dzień – 14.10.2018 (niedziela)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 11:00 – Wyjazd

W pakiecie również:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 15:00
12 października 2018 (piątek)

Koniec: godz. 11:00
14 października 2018 (niedziela)