Czerwiec 2018. Kuchnia węgierska – warsztaty kulinarne w pakiecie dwudniowym (brak miejsc)

Poznaj smak kuchni bratniego narodu - Węgier!

Letnia sesja warsztatowa

Wszyscy znamy (i uwielbiamy) smak popularnych placków po węgiersku… Na tych warsztatach ugryziemy kuchnię węgierską od nieco innej strony i wypróbujemy nie mniej pyszne potrawy: Gęsią wątróbkę, Zupę rybną Halaszle, Gulasz z galuszkami i Naleśnik Gundela. Zapraszamy do wspólnego gotowania!

Uwaga!
Na ten kurs wszystkie miejsca
zostały wyprzedane!

 

Pierwszy dzień – 8.06.2018 (piątek)

  • 15:00 – Przyjazd
  • 18:00 – Kolacja

Drugi dzień – 9.06.2018 (sobota)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 12:00 – Rozpoczęcie warsztatów o tematyce „Kuchnia węgierska” (czas trwania: około 4-5 godzin z degustacją)
    • Przystawka: Gęsia wątróbka
    • Zupa: Zupa rybna Halaszle
    • Danie główne: Gulasz z galuszkami
    • Deser: Naleśnik Gundela

Trzeci dzień – 10.06.2018 (niedziela)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 11:00 – Wyjazd

W pakiecie również:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 15:00
8 czerwca 2018 (piątek)

Koniec: godz. 11:00
10 czerwca 2018 (niedziela)