Czerwiec 2019 – Kuchnia włoska

Smaki słonecznej Italii

Letnia sesja warsztatowa

Sekretem niepowtarzalnego smaku włoskich potraw są najlepszej jakości składniki przyrządzone według tradycyjnych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Jeśli pragniesz zasmakować w skarbach jednej z najbogatszych kuchni świata, dołącz do naszej kulinarnej eskapady! W programie znajdzie się słynne Lasagne Bolognese oraz obowiązkowy deser Panna cotta. Na koniec przygody czeka nas prawdziwa festa italiana!

Menu:

Przystawka:
Cukinia z serem ricotta marynowana w oliwie i occie balsamicznym

Zupa:
Minestrone – włoska zupa warzywna

Danie główne:
Lasagne Bolognese lub ze szpinakiem

Deser:
Panna cotta z musem owocowym

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 12.00
15 czerwca 2019 (sobota)

Koniec: godz. 17.00
15 czerwca 2019 (sobota)

Termin kursu: 19 stycznia 2019