Marzec 2018. Menu wielkanocne – warsztaty kulinarne w pakiecie dwudniowym (brak miejsc)

Wiosenna sesja warsztatowa

Zgotuj bliskim niezwykłe Święta Wielkanocne!

Z nostalgią wspominamy smak wielkanocnych potraw, którymi cieszyliśmy się we wspólnym gronie w rodzinnym domu…Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby odtworzyć te niezwykłe chwile! Z pomocą naszego szefa kuchni przekonasz się, że wystarczy kilka prostych składników, aby wyczarować rozgrzewający Żurek, Udziec wieprzowy pieczony z goździkami i inne aromatyczne wielkanocne dania! A w czasie wolnym między warsztatami można odwiedzić menażerię naszych folwarkowych zwierzaków – dzieciaki na pewno będą zachwycone!

Uwaga!
Na ten kurs wszystkie miejsca
zostały wyprzedane!

 

Pierwszy dzień – 9.03.2018 (piątek)

  • 15:00 – Przyjazd
  • 18:00 – Kolacja

Drugi dzień – 10.03.2018 (sobota)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 12:00 – Rozpoczęcie warsztatów o tematyce „Menu wielkanocne” (czas trwania: około 4-5 godzin z degustacją)
    • Przystawka: Jajko w sosie tatarskim z rzeżuchą oraz trzy rodzaje past jajecznych
    • Zupa: Żur na białej kiełbasie
    • Danie główne: Udziec wieprzowy pieczony z goździkami w sosie chrzanowym, ziemniaki z wody plus warzywa kiszone
    • Deser: Pascha

Trzeci dzień – 11.03.2018 (niedziela)

  • 8:00 – 10:00 – Śniadanie
  • 11:00 – Wyjazd

W pakiecie również:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 15:00
9 marca 2018 (piątek)

Koniec: godz. 11:00
11 marca 2018 (niedziela)