Grudzień 2018. Potrawy wigilijne – jednodniowe warsztaty kulinarne.

Kulinarna Magia Świąt

Zostań mistrzem wigilijnych dań

Pragniesz wzbogacić świąteczną atmosferę aromatycznymi potrawami nieodbiegającymi smakiem od dań na wigilijnym stole w rodzinnym domu? Na grudniowych warsztatach krok po kroku nauczymy się jak z prostych produktów wyczarowywać klasyczne świąteczne dania takie jak: Barszcz czerwony, Karp po staropolsku czy Kutia. Uprzedź Mikołaja i spraw prezent w postaci warsztatów kulinarnych sobie lub bliskiej Ci osobie jeszcze przed Świętami!

Menu:

Przystawka:
Śledź aromatyzowany trzema smakami:
– w oleju lnianym
– w czerwonym winie i goździkach
– w pomidorach, cebuli i rodzynkach

Zupa:
Barszcz czerwony na własnym zakwasie z suszonym grzybem

Danie główne:
Karp smażony po staropolsku z ziemniakami pieczonymi w soli i kminku z kapustą i żurawiną

Deser:
Kluski z makiem z bakaliami oraz kompot z domowego suszu

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 12.00
16 grudnia 2018 (niedziela)

Koniec: godz. 17.00
16 grudnia 2018 (niedziela)