Listopad 2022 – Kuchnia austriacka

Z wizytą w austriackiej kuchni

Sznycel i nie tylko

Pierwszym skojarzeniem z Austrią są górskie krajobrazy, słynny Bal w Operze Wiedeńskiej oraz bezcenne zabytki i dzieła sztuki, jednak niewielu osobom udało się poznać ten piękny kraj “od kuchni”. My zabierzemy Was prosto na wiedeński dwór, gdzie na stole królują najwspanialsze delikatesy! Zapraszamy!

null
Zakres tematyczny:
kuchnia austriacka
null
Ilość osób:
10 maksymalnie
null
Szef prowadzący:
Szymon Przystupa
null
Czas trwania:
ok. 4-5 godzin z degustacją
null
Koszt całkowity pakietu:
450 zł / 1 os.
null
Certyfikat
ukończenia warsztatów

Menu:

Przystawka:
Boczek z Morelą

Zupa:
Gerstensuppe (Krupnik z boczkiem)

Danie główne:
Sznycel Wiedeński

Deser:
Kaiserschmarrn (Przysmak Cesarski)

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 11.30
19 listopada 2022 (sobota)

Koniec: godz. 17.00
19 listopada 2022 (sobota)