Kursy

  • Zobacz
    Wrzesień 2019 – Jagnięcina
    Przystawka: Tatar z polędwicy jagnięcej z fermentowanym groszkiem i majonezem rozmarynowym Zupa: Kwaśnica Izerska gotowana na żebrach i karku Danie główne: Udziec wolno-pieczony w niskiej temperaturze szpikowany czosnkiem i rozmarynem na purée z bobu i burakami w...
  • Zobacz
    Październik 2019 - Kuchnia kaukaska
    Przystawka: Bakłażan z orzechami włoskimi Zupa: Ormiańska zupa Bozbasz Danie główne: Szaszłyk gruziński z chlebem lawasz Deser: Tymiankowy napój z miodem
  • Zobacz
    Listopad 2019 - Kuchnia rosyjska
    Przystawka: Śledź pod pierzynką Zupa: Solianka mięsna Danie główne: Boeuf Stroganow Deser: Jabłko pieczone z miodem i bakaliami
  • Zobacz
    Grudzień 2019 – Potrawy wigilijne
    Przystawka: Śledź aromatyzowany trzema smakami: – w oleju lnianym – w czerwonym winie i goździkach – w pomidorach, cebuli i rodzynkach Zupa: Barszcz czerwony na własnym zakwasie z suszonym grzybem Danie główne: Karp smażony po staropolsku z...
  • Zobacz
    Styczeń 2020 - Kuchnia węgierska
    Przystawka: Gęsia wątróbka Zupa: Zupa rybna Halaszle Danie główne: Gulasz z galuszkami Deser: Naleśnik Gundela
  • Zobacz
    Luty 2020 – Jagnięcina
    Przystawka: Tatar z polędwicy jagnięcej z fermentowanym groszkiem i majonezem rozmarynowym Zupa: Kwaśnica Izerska gotowana na żebrach i karku Danie główne: Udziec wolno-pieczony w niskiej temperaturze szpikowany czosnkiem i rozmarynem na purée z bobu i burakami w...
  • Zobacz
    Marzec 2020 – Menu wielkanocne
    Przystawka: Jajko w sosie tatarskim z rzeżuchą oraz trzy rodzaje past jajecznych Zupa: Żur na białej kiełbasie Danie główne: Udziec wieprzowy pieczony z goździkami w sosie chrzanowym, ziemniaki z wody plus warzywa kiszone Deser: Pascha
  • Zobacz
    Marzec 2020 - Kurs tradycyjnego wyrobu wędlin
    W programie kursu: Nauka rozbioru półtuszy Nauka wyrabiania 3 rodzajów kiełbas: biała śląska czosnkowa Nauka przygotowania, peklowania i wędzenia: polędwicy szynki baleronu boczku schabu Nauka wyrobu kaszanki i salcesonu
  • Zobacz
    Kwiecień 2020 - Kuchnia wegańska
    Przystawka: Asiette z selera Zupa: Krem z ciecierzycy z olejem rydzowym i pumperniklem Danie główne: Bliny gryczane z dziką różą na purée z cebuli i octu orzechowego Deser: Piklowana gruszka pieczona w otrębach z gryki na...
  • Zobacz
    Maj 2020 - Kuchnia wegetariańska
    Przystawka: Kalafior w aromacie świerku z dojrzewającym serem bursztyn Zupa: Krem z pieczonego buraka z serem owczym i chrupkami z gryki Danie główne: Filet z pstrąga marynowany w oleju z wiesiołka na purée z...
  • Zobacz
    Czerwiec 2020 - Tajska kuchnia
    I zestaw menu: Przystawka: Green papaya salad Zupa: Tom Kha Gai (lemonowo – kokosowa z kurczakiem) Danie główne: Pstrąg/dorada gotowana na parze w sosie ostrygowym z warzywami Deser: Mango sticky rice II zestaw menu: Przystawka: Thai Beef Salat – sałata pikantna z wołowiną Zupa: Tom Yam Khun Danie...
  • Zobacz
    Lipiec 2020 Kuchnia hiszpańska
    Przystawka: Tapas – kilka propozycji Zupa: Gazpacho Danie główne: Królik w czosnku Deser: Flan pomarańczowy

Karkonosze, apartamenty, SPA, wyborna kuchnia –

Wszystko w jednym miejscu

Oferta dla osób prywatnych, grup i firm

Wyjątkowy prezent

Voucher

16 listopada 2019 (sobota)