Maj 2020 – Kuchnia wegetariańska

Poszerz swoje kulinarne horyzonty!

Wegetariańskie gotowanie

Na warsztatach kulinarnych sięgniemy do przepisów pachnącej świeżymi warzywami i ziołami kuchni bezmięsnej, która skrywa prawdziwe rarytasy. Nie zabraknie lekkostrawnych, pełnych aromatu dań, które skuszą najbardziej wybredne podniebienia. Wspólne przyrządzanie filetu z pstrąga, kremu z buraka czy naleśników to doskonała okazja do kreatywnej zabawy pod okiem doświadczonego szefa kuchni!

null
Zakres tematyczny:
kuchnia wegetariańska
null
Ilość osób:
10 maksymalnie
null
Szef prowadzący:
Szymon Przystupa
null
Czas trwania:
ok. 4-5 godzin z degustacją
null
Koszt całkowity pakietu:
320 zł / 1 os.
null
Certyfikat
ukończenia warsztatów

Menu:

Przystawka:
Kalafior w aromacie świerku z dojrzewającym serem bursztyn
Kalafior / Olej świerkowy / Konfitura z kalafiora / Drobinki sera Bursztyn

Zupa:
Krem z pieczonego buraka z serem owczym i chrupkami z gryki
Burak z Rębiszowa / Ser owczy regionalny / Gryka z Kwieciszowic od Sławka

Danie główne:
Filet z pstrąga marynowany w oleju z wiesiołka na purée z soczewicy i jarmużem z nagietkiem
Pstrąg regionalny / Olej z Wiesiołka / Soczewica / Jarmuż / Nagietek

Deser:
Naleśniki z jagodą izerską i jałowcem
Jajko / Mąka gryczana / Jagoda izerska / Jałowiec

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 11.30
16 maja 2020 (sobota)

Koniec: godz. 17.00
16 maja 2020 (sobota)

16 listopada 2019 (sobota)