Poszerz swoje kulinarne horyzonty!
Wegetariańskie gotowanie

Na warsztatach kulinarnych sięgniemy do przepisów pachnącej świeżymi warzywami i ziołami kuchni bezmięsnej, która skrywa prawdziwe rarytasy. Nie zabraknie lekkostrawnych, pełnych aromatu dań, które skuszą najbardziej wybredne podniebienia. Wspólne przyrządzanie filetu z pstrąga, kremu z buraka czy naleśników to doskonała okazja do kreatywnej zabawy pod okiem doświadczonego szefa kuchni!
Menu:
Przystawka:
Kalafior w aromacie świerku z dojrzewającym serem bursztyn
Kalafior / Olej świerkowy / Konfitura z kalafiora / Drobinki sera Bursztyn
Zupa:
Krem z pieczonego buraka z serem owczym i chrupkami z gryki
Burak z Rębiszowa / Ser owczy regionalny / Gryka z Kwieciszowic od Sławka
Danie główne:
Filet z pstrąga marynowany w oleju z wiesiołka na purée z soczewicy i jarmużem z nagietkiem
Pstrąg regionalny / Olej z Wiesiołka / Soczewica / Jarmuż / Nagietek
Deser:
Naleśniki z jagodą izerską i jałowcem
Jajko / Mąka gryczana / Jagoda izerska / Jałowiec
W pakiecie:
- folder z recepturami
- degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
- certyfikat do powieszenia na ścianie
- możliwość zorganizowania wycieczki quadami
- świetna zabawa z doborowym towarzystwie
Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.