Wiosenna sesja warsztatowa
Warsztaty w roślinnym wydaniu
Podczas wspólnego gotowania wegańskich dań weźmiemy na ruszt składniki takie jak ciecierzyca, gryka, dzika róża czy olej rydzowy i wyczarujemy z nich nieziemskie dania, których wspomnienie (wraz ze specjalnym folderem z przepisami) pozostanie z Wami na długi czas. Przekonacie się, że w kuchni granicą jest tylko wyobraźnia!
Menu:
Przystawka:
Asiette z selera
Seler pieczony / Mus selerowy / Seler piklowany / Vinegrett z selera
Zupa:
Krem z ciecierzycy z olejem rydzowym i pumperniklem
Ciecierzyca / Cebula szalotka / Czosnek / Pumpernikiel / Olej rydzowy / Piklowane rydze
Danie główne:
Bliny gryczane z dziką różą na purée z cebuli i octu orzechowego
Gryka z Kwieciszowic / Dzika róża z Kłopotnicy / Cebula od gospodarza z Rębiszowa / Orzechy z Proszowej
Deser:
Piklowana gruszka pieczona w otrębach z gryki na konfiturze z pigwy
Gruszka z naszego ogrodu / Otręby z Kwieciszowic / Konfitura z pigwy (wyrób Folwarku)
W pakiecie:
- folder z recepturami
- degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
- certyfikat do powieszenia na ścianie
- możliwość zorganizowania wycieczki quadami
- świetna zabawa z doborowym towarzystwie
Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.