Kwiecień 2020 – Kuchnia wegańska (warsztaty odwołane)

Wiosenna sesja warsztatowa

Warsztaty w roślinnym wydaniu

Podczas wspólnego gotowania wegańskich dań weźmiemy na ruszt składniki takie jak ciecierzyca, gryka, dzika róża czy olej rydzowy i wyczarujemy z nich nieziemskie dania, których wspomnienie (wraz ze specjalnym folderem z przepisami) pozostanie z Wami na długi czas. Przekonacie się, że w kuchni granicą jest tylko wyobraźnia!

null
Zakres tematyczny:
kuchnia wegańska
null
Ilość osób:
10 maksymalnie
null
Szef prowadzący:
Szymon Przystupa
null
Czas trwania:
ok. 4-5 godzin z degustacją
null
Koszt całkowity pakietu:
380 zł / 1 os.
null
Certyfikat
ukończenia warsztatów

Menu:

Przystawka:
Asiette z selera
Seler pieczony / Mus selerowy / Seler piklowany / Vinegrett z selera

Zupa:
Krem z ciecierzycy z olejem rydzowym i pumperniklem
Ciecierzyca / Cebula szalotka / Czosnek / Pumpernikiel / Olej rydzowy / Piklowane rydze

Danie główne:
Bliny gryczane z dziką różą na purée z cebuli i octu orzechowego
Gryka z Kwieciszowic / Dzika róża z Kłopotnicy / Cebula od gospodarza z Rębiszowa / Orzechy z Proszowej

Deser:
Piklowana gruszka pieczona w otrębach z gryki na konfiturze z pigwy
Gruszka z naszego ogrodu / Otręby z Kwieciszowic / Konfitura z pigwy (wyrób Folwarku)

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 11.30
kwiecień/maj 2020 (sobota)

Koniec: godz. 16.00
kwiecień/maj 2020 (sobota)