Marzec 2020 – Menu wielkanocne

Wiosenna sesja warsztatowa

Wielkanocna tradycja

Święta kojarzą nam się z polskimi smakami znanymi od pokoleń. Marzysz o tym, aby zaskoczyć Gości pysznym świątecznym żurkiem przyrządzonym według babcinej receptury? Podczas jednodniowych warsztatów nauczymy Cię jak stworzyć Wielkanocne potrawy tradycyjnie, ale z jajem, dzięki czemu te Święta nabiorą zupełnie innego smaku!

null
Zakres tematyczny:
menu wielkanocne
null
Ilość osób:
10 maksymalnie
null
Szef prowadzący:
Szymon Przystupa
null
Czas trwania:
ok. 4-5 godzin z degustacją
null
Koszt całkowity pakietu:
380 zł / 1 os.
null
Certyfikat
ukończenia warsztatów

Menu:

Przystawka:
Jajko w sosie tatarskim z rzeżuchą oraz trzy rodzaje past jajecznych

Zupa:
Żur na białej kiełbasie

Danie główne:
Udziec wieprzowy pieczony z goździkami w sosie chrzanowym, ziemniaki z wody plus warzywa kiszone

Deser:
Pascha

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 11.30
7 marca 2020 (sobota)

Koniec: godz. 17.00
7 marca 2020 (sobota)

16 listopada 2019 (sobota)