Luty 2020 – Jagnięcina

Zimowa sesja warsztatowa

Motyw przewodni – jagnięcina!

Delikatny smak, kuszący aromat… jagnięcina to crème de la crème najdelikatniejszych gatunków mięs. Dania z jagnięciny upodobali sobie również światowej klasy szefowie kuchni, którzy komponując je z odpowiednim sosem potrafią tworzyć najbardziej kreatywne, rozpływające się w ustach dania! Na warsztatach zapoznamy Cię z intrygującym sposobem przyrządzania jagnięciny, dzięki czemu pokochasz jej smak jeszcze bardziej!

null
Zakres tematyczny:
jagnięcina
null
Ilość osób:
10 maksymalnie
null
Szef prowadzący:
Szymon Przystupa
null
Czas trwania:
ok. 4-5 godzin z degustacją
null
Koszt całkowity pakietu:
380 zł / 1 os.
null
Certyfikat
ukończenia warsztatów

Menu:

Przystawka:
Tatar z polędwicy jagnięcej z fermentowanym
groszkiem i majonezem rozmarynowym

Zupa:
Kwaśnica Izerska gotowana na żebrach i karku

Danie główne:
Udziec wolno-pieczony w niskiej temperaturze
szpikowany czosnkiem i rozmarynem na purée
z bobu i burakami w occie balsamicznym

Deser:
Śliwki węgierki karmelizowane miodem
pod chrupiącą kruszonką

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 11.30
8 lutego 2020 (sobota)

Koniec: godz. 17.00
8 lutego 2020 (sobota)