Wiosenna sesja warsztatowa
Francuska klasa smaku

Francuska kuchnia oparta jest o owoce morza, oryginalne lokalne składniki, takie sery czy wino oraz przyprawy. Starannie wyselekcjonowane produkty łączone ze sobą w idealnych proporcjach według starej sztuki kulinarnej nadają kuchni francuskiej lekkiego, ale wyrafinowanego charakteru. Podczas warsztatów będziemy odkrywać smak Cebulowej na białym winie, Crepes Suzette, Filetu z kaczki i innych klasycznych francuskich przysmaków.
Menu:
Przystawka:
Żabie Udka/ Czosnek / Białe wino/ Oliwa Estragon
Zupa:
Cebulowa na białym winie / Ser Gruyere
Danie główne:
Filet z Kaczki / Tarta Cebulowa/ Sos z czerwonego wina
Deser:
Crepes Suzette/ Naleśniki z pomarańczami
W pakiecie:
- folder z recepturami
- degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
- certyfikat do powieszenia na ścianie
- możliwość zorganizowania wycieczki quadami
- świetna zabawa z doborowym towarzystwie
Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.