Maj 2021 – Kuchnia francuska

Wiosenna sesja warsztatowa

Francuska klasa smaku

Francuska kuchnia oparta jest o owoce morza, oryginalne lokalne składniki, takie sery czy wino oraz przyprawy. Starannie wyselekcjonowane produkty łączone ze sobą w idealnych proporcjach według starej sztuki kulinarnej nadają kuchni francuskiej lekkiego, ale wyrafinowanego charakteru. Podczas warsztatów będziemy odkrywać smak Cebulowej na białym winie, Crepes Suzette, Filetu z kaczki i innych klasycznych francuskich przysmaków.

null
Zakres tematyczny:
kuchnia francuska
null
Ilość osób:
10 maksymalnie
null
Szef prowadzący:
Szymon Przystupa
null
Czas trwania:
ok. 4-5 godzin z degustacją
null
Koszt całkowity pakietu:
380 zł / 1 os.
null
Certyfikat
ukończenia warsztatów

Menu:

Przystawka:
Żabie Udka/ Czosnek / Białe wino/ Oliwa Estragon

Zupa:
Cebulowa na białym winie / Ser Gruyere

Danie główne:
Filet z Kaczki / Tarta Cebulowa/ Sos z czerwonego wina

Deser:
Crepes Suzette/ Naleśniki z pomarańczami

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 11.30
29 maja 2021 (sobota)

Koniec: godz. 17.00
29 maja 2021 (sobota)

25 września 2021 (sobota)