Kwiecień 2019 – Kuchnia włoska

Letnia sesja warsztatowa

Smaki słonecznej Italii

Sekretem niepowtarzalnego smaku włoskich potraw są najlepszej jakości składniki przyrządzone według tradycyjnych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Jeśli pragniesz zasmakować w skarbach jednej z najbogatszych kuchni świata, dołącz do naszej kulinarnej eskapady! W programie znajdzie się słynne Lasagne Bolognese oraz obowiązkowy deser Panna cotta. Na koniec przygody czeka nas prawdziwa festa italiana!

null
Zakres tematyczny:
kuchnia włoska
null
Ilość osób:
10 maksymalnie
null
Szef prowadzący:
Szymon Przystupa
null
Czas trwania:
ok. 4-5 godzin z degustacją
null
Koszt całkowity pakietu:
380 zł / 1 os.
null
Certyfikat
ukończenia warsztatów

Menu:

Przystawka:
Cukinia z serem ricotta marynowana w oliwie i occie balsamicznym

Zupa:
Minestrone – włoska zupa warzywna

Danie główne:
Lasagne Bolognese lub ze szpinakiem

Deser:
Panna cotta z musem owocowym

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 12.00
6 kwietnia 2019 (sobota)

Koniec: godz. 17.00
6 kwietnia 2019 (sobota)

Termin kursu: 8 czerwca 2019