Październik 2022 – Kuchnia skandynawska

Jesienna sesja warsztatowa

Skandynawskie sekrety kulinarne

Na kuchnię skandynawską składają się tradycyjne smaki Norwegii, Danii, Szwecji i Finlandii, tworząc zaskakującą w swej prostocie mieszankę. Oczywiście kulinarne dziedzictwo Skandynawii łączy miłość do świeżych ryb morskich, które są bazą wielu popularnych w Europie Północnej dań. Podczas warsztatów przyrządzimy m. in. słynny Gravlax, czyli marynowanego łososia i idealnie maślane, aromatyczne szwedzkie bułeczki cynamonowe Kanelbulle.

null
Zakres tematyczny:
kuchnia skandynawska
null
Ilość osób:
10 maksymalnie
null
Szef prowadzący:
Szymon Przystupa
null
Czas trwania:
ok. 4-5 godzin z degustacją
null
Koszt całkowity pakietu:
450 zł / 1 os.
null
Certyfikat
ukończenia warsztatów

Menu:

Przystawka:
Grav Lax (marynowany łosoś)

Zupa:
Kartoflanka z Ikrą z Taszy i koprem

Danie główne:
Pieczony Boczek z sosem pietruszkowym i piklami z ogórków

Deser:
Kanelbulle (Szwedzkie bułeczki cynamonowe)

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 11.30
1 października 2022 (sobota)

Koniec: godz. 17.00
1 października 2022 (sobota)