Jesienna sesja warsztatowa
Skandynawskie sekrety kulinarne

Na kuchnię skandynawską składają się tradycyjne smaki Norwegii, Danii, Szwecji i Finlandii, tworząc zaskakującą w swej prostocie mieszankę. Oczywiście kulinarne dziedzictwo Skandynawii łączy miłość do świeżych ryb morskich, które są bazą wielu popularnych w Europie Północnej dań. Podczas warsztatów przyrządzimy m. in. słynny Gravlax, czyli marynowanego łososia i idealnie maślane, aromatyczne szwedzkie bułeczki cynamonowe Kanelbulle.
Menu:
Przystawka:
Grav Lax (marynowany łosoś)
Zupa:
Kartoflanka z Ikrą z Taszy i koprem
Danie główne:
Pieczony Boczek z sosem pietruszkowym i piklami z ogórków
Deser:
Kanelbulle (Szwedzkie bułeczki cynamonowe)
W pakiecie:
- folder z recepturami
- degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
- certyfikat do powieszenia na ścianie
- możliwość zorganizowania wycieczki quadami
- świetna zabawa z doborowym towarzystwie
Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.