Kulinarna Magia Świąt
Zostań mistrzem wigilijnych dań
Pragniesz wzbogacić świąteczną atmosferę aromatycznymi potrawami nieodbiegającymi smakiem od dań na wigilijnym stole w rodzinnym domu? Na grudniowych warsztatach krok po kroku nauczymy się jak z prostych produktów wyczarowywać klasyczne świąteczne dania takie jak: Barszcz czerwony, Karp po staropolsku czy Kutia. Uprzedź Mikołaja i spraw prezent w postaci warsztatów kulinarnych sobie lub bliskiej Ci osobie jeszcze przed Świętami!
Menu:
Przystawka:
Śledź aromatyzowany trzema smakami:
– w oleju lnianym
– w czerwonym winie i goździkach
– w pomidorach, cebuli i rodzynkach
Zupa:
Barszcz czerwony na własnym zakwasie z suszonym grzybem
Danie główne:
Karp smażony po staropolsku z ziemniakami pieczonymi w soli i kminku z kapustą i żurawiną
Deser:
Kluski z makiem z bakaliami oraz kompot z domowego suszu
W pakiecie:
- folder z recepturami
- degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
- certyfikat do powieszenia na ścianie
- możliwość zorganizowania wycieczki quadami
- świetna zabawa z doborowym towarzystwie
Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.