Październik 2020 – Tajska kuchnia

Jesienna sesja warsztatowa

Azjatycka kuchnia

Tajska kuchnia to fuzja egzotycznych owoców, przypraw oraz unikalnych składników – jest to więc idealna propozycja dla amatorów ekscytujących wrażeń! Wybierz się z nami w podróż do drugiego zakątka globu! Razem połączymy smaki kokosu, limonki czy owoców morza w uwodzącą aromatem, słodko-gorzką całość!

null
Zakres tematyczny:
tajska kuchnia
null
Ilość osób:
10 maksymalnie
null
Szef prowadzący:
Szymon Przystupa
null
Czas trwania:
ok. 4-5 godzin z degustacją
null
Koszt całkowity pakietu:
380 zł / 1 os.
null
Certyfikat
ukończenia warsztatów

Do wyboru:

I zestaw menu:

Przystawka:
Green papaya
salad

Zupa:
Tom Kha Gai
(lemonowo – kokosowa z kurczakiem)

Danie główne:
Pstrąg/dorada gotowana na parze
w sosie ostrygowym z warzywami

Deser:
Mango sticky rice

II zestaw menu:

Przystawka:
Thai Beef Salat –
sałata pikantna z wołowiną

Zupa:
Tom Yam
Khun

Danie główne:
Phad Thai –
makaron ryżowy smażony

Deser:
Naleśnik z bananem

Zestaw 1 jest menu podstawowym. Jeżeli chciałbyś przygotowywać dania z zestawu 2 – napisz email 7 dni przed warsztatami!

W pakiecie:

  • folder z recepturami
  • degustacja własnoręcznie przygotowanych potraw
  • certyfikat do powieszenia na ścianie
  • możliwość zorganizowania wycieczki quadami
  • świetna zabawa z doborowym towarzystwie

Kursanci mają zapewnione fartuchy.
Ilość miejsc ograniczona.

Start: godz. 11.30
3 października 2020 (sobota)

Koniec: godz. 17.00
3 października 2020 (sobota)